Alkohol i droge

Alkohol, kokain, marihuana i druge droge dobar su način za odgađanje ejakulacije

Neke ilegalne droge, kao što su amfetamin i kokain zapravo mogu uzrokovati PE. Alkohol ponekad može odgoditi orgazam, ali on uopće nije učinkovito rješenje za prijevremenu ejakulaciju i može imati i negativan učinak na kontrolu ejakulacije. Neke druge droge, kao što su opijati, mogu ponekad uzrokovati inhibiciju ejakulacije. U svakom slučaju, moramo uzeti u obzir druge ozbiljne i neželjene nuspojave povezane s takvim drogama. Nadalje, psihološki problemi koji su se razvili kao posljedica ovisnosti o drugim supstancama mogli bi se pridružiti psihološkim problemima koji su uzrokovali PE. Ne postoji ništa opasnije nego nastojati „izliječiti” PE drogama, alkoholom ili njihovom mješavinom.

U nedavno provedenom istraživanju PE je bio izravno povezan s duhanom i ilegalnim drogama. Nadalje, u talijanskom istraživanju koje je uključivalo 228 mladih muškaraca, učestalost PE-a zabilježena prije korištenja droga bila je 37,5 %, što upućuje na to (kako neki autori nagađaju) da bi seksualni poremećaji ili uvjerenost da imamo seksualni problem mogao kod muškaraca biti faktor rizika za zlouporabu i ovisnost o drogama.

Literatura
  1. American Urological Association. The Management of Premature Ejaculation: A Patient’s Guide.
  2. Mialon A, Berchtold A, Michaud PA, Gmel G, Suris JC. Sexual dysfunctions among young men: prevalence and associated factors. J Adolesc Health. 2012 Jul;51(1):25-31.
  3. La Pera G, Franco Giannotti C, Taggi F, Macchia T. J Sex Marital Ther 2003;29(2):149-156.