• Države |
  • Kontaktirajte nas
  •  |  Cookie Settings
 

To je samo muška stvar

Partnerica ne može ništa napraviti u vezi s prijevremenom ejakulacijom; to je samo stvar samokontrole muškarca

Razgovor o prijevremenoj ejakulaciji (PE) prvi je korak u njezinu liječenju. PE je stvarni zdravstveni problem koji ne pogađa samo muškarce svih životnih dobi već i njihove partnerice. Liječnici se svaki dan bave tom vrstom problema i vrijedan su izvor informacija. Uz liječenje oni mogu ponuditi savjet i podršku, ali trebate razgovarati s njima.

U početku to može biti nelagodno, ali razgovor o PE-u s partnericom prvi je korak za zajedničko rješavanje toga problema kao par. Mnoge žene koje pretpostavljaju da njihov partner pati od PE-a izbjegavaju pokrenuti razgovor o toj temi jer se boje da bi mogle povrijediti partnerove osjećaje ili povećati njegov osjećaj da nije na visini zadatka. Međutim, razgovor o tome u okviru para pružit će podršku potrebnu da se potraži profesionalna pomoć i može dovesti do učinkovitih rješenja.

I žene kao i muškarce treba smatrati pogođenima tim problemom: na temelju kliničkog iskustva i velikih internetskih istraživanja, utvrđeno je da partner koji pati od PE-a uzrokuje veliko nezadovoljstvo žene spolnim životom.

Vidi više o utjecaju PE na žene

Literatura
  1. Jannini EA, McMahon C, Waldinger MD: Premature ejaculation. Springer, Milan, 2012.
  2. Riley A, Riley E, Int J Clin Pract 2005. 59(12): p. 1482-1487.
  3. Revicki, D i sur. Health Qual Life Outcomes 2008. 6:33.
  4. Limoncin E, Tomassetti M, Gravina GL i sur. J Urol 2012 Nov 6. Epub prije ispisa.